Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-07@14:12:12 GMT

معرفی کتب شهید مطهری درباره واقعه عاشورا

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۵۰۶۹۶

معرفی کتب شهید مطهری درباره واقعه عاشورا

به گزارش خبرگزاری بسیج، عاشورا یکی از وقایعی است که کتاب های متعددی درباره آن نوشته شده یکی از این کتاب ها « تحلیل واقعه عاشورا» است.این کتاب فصل چهارم کتاب حماسه حسینی (جلد 1) اثر استاد شهید مطهری است که به علت جذابیت مطالب آن و درخواست‌های مکرر علاقه‌مندان آثار استاد شهید، به صورت مستقل در نشر صدرا چاپ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کتاب تحلیل واقعه عاشورا، چهار سخنرانى از استاد شهید آیت‌اللّه‌ مطهرى درباره حادثه کربلا دارد.این سخنرانی ها در زمان‌ها و مکان‌هاى مختلف ایراد شده و قبلا در کتاب‌هاى حماسه حسینى و پانزده گفتار به چاپ رسیده است اما به دلیل اینکه  این دو کتاب حجم زیادى دارند و این گفتارها در آنجا به چشم نمى‌آیند و براساس  درخواست برخى علاقه‌مندان آثار او ، به صورت مجزا به چاپ مى‌رسند؛ همچنان که بخش‌هاى دیگر کتاب حماسه حسینى نیز به صورت جداگانه منتشر مى‌شوند.

گفتار اول  کتاب تحت عنوان «تحلیل واقعه عاشورا» در سال 1356 هجرى شمسى در یکى از جلساتى که به طور هفتگى در برخى منازل تهران  برگزار می شد و موسوم به «جلسه یزدیها» بود ایراد شده است. «نقش حادثه کربلا در تحول تاریخ اسلامى» عنوان گفتارهاى دوم و سوم است که در سال 1352 هجرى شمسى در شب عاشورا و  یازدهم محرم در مسجد امیرالمؤمنین تهران ایراد شده است.

گفتار چهارم تحت عنوان «شعارهاى عاشورا» سخنرانى معروف استاد شهید درباره حادثه کربلاست که  با گریه شدید ایشان توام است. این سخنرانى در روز عاشورا و در حدود سال 1352 هجرى شمسى در مسجد جامع نارمک تهران ایراد شده است.

گفتارهاى اول تا سوم بیشتر تحلیل تاریخى واقعه عظیم کربلا و آثار آن است و گفتار چهارم در واقع به اهداف و شعارها و جنبه عاطفى و احساسى این حادثه پرداخته است.این چهار گفتار مانند سایر آثار استاد شهید مرتضی مطهری  پرنکته ،بدیع و روانبخش است.

در فهرست مطالب عناوینی چون  مقدمه،تحلیل واقعه عاشورا،نقش حادثه کربلا در تحول تاریخ اسلامى،نقش حادثه کربلا در تحول تاریخ اسلامى و شعارهاى عاشورا دیده می شود.

از جمله آثار دیگر استاد شهید مرتضی مطهری درباره واقعه عاشورا می توان به کتاب عنصر امر به معروف و نهی از منکر در نهضت حسینی اشاره کرد.این کتاب، فصل ششم کتاب حماسه حسینی (جلد 1) اثر استاد شهید مطهری است که به علت جذابیت مطالب آن و درخواستهای مکرر علاقه‌مندان آثار استاد شهید، به صورت مستقل نیز چاپ شده است.در این کتاب ابتدا عوامل موثر در نهضت حسینی بیان, سپس ارزش هر یک از عوامل، ارزیابی شده است. پس از آن  بحث مستوفایی درباره اصل امر به معروف و نهی از منکر صورت گرفته و آنگاه کارنامه ما در این اصل مهم اسلامی بررسی شده است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۵۰۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش علی مطهری به نوازنده دف زن در مراسم سالگرد پدر

 به گزارش تابناک، علی مطهری در خصوص جایگزین شدن دف زن در مراسم سالگرد شهید آیت الله مرتضی مطهری توضیحاتی ارائه داد.
 

علی مطهری در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:

در برنامه بزرگداشت سالگرد شهادت آیت‌الله مطهری در خانه موزه آن شهید، مدیریت این خانه‌موزه برای خواندن شعری از حافظ که مورد توجه استاد شهید بوده یک برنامه دف و نی‌زنی تدارک دیده بود که دف‌زن یک خانم و نی‌زن یک آقا بود. وقتی این دو در جای خود قرار گرفتند چند تن از خانم‌ها نسبت به لاک غلیظ ناخن‌های کاشته آن خانم اعتراض داشتند. مدیر خانه‌موزه بدون آن که با من مشورت کند، آقایی را که همکار و استاد خانم دف‌زن بود، جایگزین وی کرد و طبعاً خوشایند آن خانم نبود.

سپس آن خانم‌های معترض از او دلجویی و عذرخواهی کردند. من هم در پایان برنامه از وی عذرخواهی کردم و رفع کدورت شد و با لبخند و مزاح خداحافظی کردیم و احساس من این بود که دیگر دلگیر نیست.

معلوم نیست افرادی که از واقعیت ماجرا خبر ندارند چرا قضاوت‌های نادرست می‌کنند و به این بهانه به اسلام و انقلاب و روحانیت می‌تازند. قرآن می‌فرماید: «لاتقف ما لیس لک به علم» درباره چیزی که به آن علم نداری قضاوت نکن.

دیگر خبرها

  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • واکنش علی مطهری به نوازنده دف زن در مراسم سالگرد پدر
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • واکنش مطهری به ماجرای دختـر دف‌زن | خانم‌های مجلس به لاک غلیظش معترض بودنـد!
  • واکنش علی مطهری به ماجرای خانم دف‌زن در مراسم شهید مطهری/بدون مشورت با من این خانم را با یک آقا جایگزین کردند /خانم‌های معترض از او دلجویی کردند
  • قدردانی از هنرمندان در یک پایگاه مهم موسیقی/ خاطراتی که زنده شد
  • علی مطهری: حاندان مطهری همه به یک گونه فکر می‌کنند
  • برترین موتورکراس سواران تبریز معرفی شدند
  • «داستان راستان» نردبانی برای خیزش‌های انقلابی بود
  • برگزاری همایش حکمت مطهر با حضور نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا